Rust in je lichaam

Rust in je lichaam kun je krijgen met massage en acupunctuur. Massage en acupunctuur zijn gebaseerd op eeuwenoude kennis van de Chinezen over de stroming van lichaamsenergie (Qi) in meridianen. Ben je in balans, dan is de stroming van energie in de meridianen in balans. Je voelt je goed en je kunt de hele wereld aan. Is deze stroming verstoord, dan ben je uit balans. Je voelt je niet zo fijn en je kunt de wereld niet zo goed aan. De balans kun je weer herstellen met massage en acupunctuur.

Energetische Body Scan

In een meridiaan kan te veel of te weinig energie stromen of de energietroming kan geblokkeerd zijn. Met de AcuGraph wordt een Body Scan gemaakt om de energiestroming in meridianen te meten. De AcuGraph meet binnen 10 minuten de energie van de meridianen. Op onderstaande afbeelding zie je het resultaat van een Body scan.

           

Massage

Bij een massage wordt druk uitgeoefend op de meridianen en de acupunctuurpunten om de energie soepel te laten stromen. Spieren en spiergroepen worden hierdoor beter gevoed en kunnen daardoor beter werken.

Vormen

Massages bestaan er verschillende vormen en soorten. De twee bekendste vormen van masseren die ik gebruik zijn Tuina (China) en Shiatsu (Japan). Naast deze twee belangrijke vormen gebruik ik de massagevormen Nuat phaen boran (Thailand), TouchPro Europe, Dorn-methode (Duitsland) en Breuss-massage (Oostenrijk). Alle vormen zorgen voor een soepele stroming van de energie in je lichaam.

Zwangerschapsmassage

Zwangere vrouwen geeft ik een speciale massage. Omdat je zwanger bent, mag je niet zo maar worden gemasseerd. De massage geeft je rust en ontspant je overbelaste spieren.

Hulpmiddelen

Om de werking van een massage te versterken, maak ik gebruik van een aantal hulpmiddelen. Afhankelijk van wat je nodig hebt, gebruik ik een of meer van de volgende hulpmiddelen.
 • Kunststof Cups
  Bij cupping wordt gebruik gemaakt van cups. Met deze techniek worden hardnekkig pijnlijke spieren, verkrampingen en verhardingen die door een verstoring van de energiestroming in de meridianen aangepakt. De doorbloeding in de huid, spieren en het omliggende weefsel wordt verbeterd.
 • Jade schrapers
  Bij Guasha wordt gebruik gemaakt van jade schrapers. Guasha is net als cupping een diepgaande Chinese massagetechniek. Afvalstoffen die het lichaam verzuren, worden sneller afgevoerd.
 • Bamboe stokken
  Stokken gemaakt van bamboe worden gebruikt om een sterke indruk te maken, zodat spieren zich gemakkelijker kunnen herstellen.
 • Moxa
  Moxa is gemaakt van het kruid bijvoet. Met moxa worden de meridianen verwarmd, waardoor de energie in het lichaam beter kan stromen. Tevens wordt de energie in het lichaam aangevuld.

Acupunctuur

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van speciale naalden, die eenmalig worden gebruikt. Deze naalden, die zo dun als een haar zijn, worden ingebracht in acupunctuurpunten. De aalden sture de lichaamsenergie zodat de verstoorde balans tussen lichaam en geest wordt hersteld.

maak een afspraak